voetbal3de klasse B - Ilias Sbaa Cappellen

“Ik wil voor al mijn vrienden niet afgaan”

Na de recente zeven op negen wil Cappellen de lijn doortrekken tegen Grimbergen, de enige ploeg die in de heenronde in het Jos Van Wellenstadion kwam winnen. “Dat vraagt om revanche”, vindt Ilias Sbaa, die nagenoeg een thuiswedstrijd afwerkt.

en

Voor de Cappelse middenvelder staat naast de winst immers ook het prestige op het programma. “Heel wat spelers van Grimbergen komen uit het Brusselse en zijn goede bekenden. Met Naamane speelde ik bijvoorbeeld nog bij de jeugd van Anderlecht. Logisch dat deze wedstrijd met bijzondere aandacht in mijn vriendenkring gevolgd wordt. Ik wil dan ook niet afgaan. Hopelijk kunnen we de lijn van de laatste weken doortrekken en de drie punten mee naar huis nemen.”

De afwezigheid van een drietal basisspelers maakt de opdracht van Cappellen er niet gemakkelijker op. “Het is nu aan de vervangers om te tonen dat ze volwaardige derdeklassers zijn”, vindt Sbaa. “We mogen ons zeker niet blindstaren op de lage klassering van Grimbergen. De ploeg koppelt techniek aan beweeglijkheid, maar heeft vooral problemen bij het scoren.”

“De laatste weken hebben we bewezen dat we op de goede weg zijn en iedereen moet zijn best doen om het niveau niet te laten afzwakken. Vorig seizoen kreeg Cappellen absolute zekerheid over de titel in de wedstrijd op Grimbergen. Laat ons hopen dat we ook morgen met een goed gevoel kunnen terugkeren.”