Jonge Belgen naar kwartfinales aflossing op WK shorttrack junioren

Jens Almey Foto: mARC VAN HECKE

Jonge Belgen naar kwartfinales aflossing op WK shorttrack junioren

Print

De Belgische shorttrackers hebben zich vrijdag op de wereldkampioenschappen voor junioren in Sofia voor de kwartfinales van de aflossing geplaatst. Jens Almey, Stijn Desmet, Ward Pétré en Rino Vanhooren wonnen in de Bulgaarse hoofdstad hun rit in de eerste ronde. Ze versloegen Italië, Polen en Slovakije.

Vooral Almey maakte een sterke indruk. In de loop van de dag had de 19-jarige schaatser van Kristallijn uit Gent in de individuele wedstrijd overtuigd. Op de 1.500, 500 en 1.000 meter bleef hij volop in de strijd. Stijn Desmet en Ward Pétré volgden dat voorbeeld op de 500 meter, maar lieten op de 1.500 meter steekjes vallen. Almey is in de algemene rangschikking dertiende.

Hanne Desmet, de enige Belgische deelneemster, slaagde er op de 1.500 meter niet in zich voor de halve finale te plaatsen. Op de 500 meter deed Desmet beter. Net als Almey en haar jongere broer Stijn won ze op de kortste afstand zelfs haar serie en ook op de 1.000 meter kwam ze verder. Na de eerste dag bezet ze de tiende plaats.

Met 193 schaatsers uit 39 landen is de wereldtitelstrijd in Sofia heel sterk bezet. Bondscoach Pieter Gysel sprak van “een gigantisch deelnemersveld” en verwacht “lange dagen met grote verrassingen”.

MEEST RECENT