Spaenhoven over de zaak-de smedt

“Voorbereiding op derby heeft niet geleden onder gebeurtenissen”

De voorbereiding op de derby verliep voor Beerschot Wilrijk niet in de beste omstandigheden. De zaak-Davy De Smedt hing deze week als een zwaard van Damocles boven de club.

gegy

De reden waarom de samenwerking tussen De Smedt en de derdeklasser werd stopgezet komt stilaan aan de oppervlakte. De aanvoerder had medespelers benaderd om volgend seizoen naar een andere ploeg over te stappen waardoor het vertrouwen tussen de club en de speler geschaad was.

Toen de spelersgroep dinsdagavond hoorde dat hun aanvoerder aan kant geschoven werd, weigerden ze zelfs te trainen. Even dreigde ook een boycot van de wedstrijd tegen Berchem, maar donderdagavond gaf het bestuur meer toelichting aan de spelersgroep waardoor die weer overging tot de orde van de dag. Behalve Davy De Smedt. Die blijft op non-actief. De 38-jarige aanvoerder zou na dit seizoen stoppen met voetballen en was daarom al bezig met zijn toekomst. Hij is van plan om aan de slag te gaan als spelersmakelaar en is zich nu al in die hoedanigheid aan het inwerken. Maar dat botste met de belangen van Beerschot Wilrijk. Zo zou er een deal met een speler uit tweede klasse die de Ratten op het oog hadden zijn afgesprongen na een interventie van De Smedt en de makelaar waar hij straks mee gaat samenwerken. Ook benaderde De Smedt medespelers om volgend seizoen naar een andere ploeg over te stappen. Daardoor was het vertrouwen tussen de club en de kapitein weg en werd de samenwerking stopgezet.

Beerschot Wilrijk zelf wilde de reputatie van De Smedt niet beschadigen en stuurde daarom donderdagavond een communiqué rond zonder al te veel details. “Om deontologische redenen kunnen we niet verder gaan met Davy De Smedt”, klonk het. Uit erkentelijkheid voor wat De Smedt sinds de start in eerste provinciale voor Beerschot Wilrijk heeft betekend, wilde de club niet dieper ingaan op de details. Ook Davy De Smedt zelf onthield zich van alle commentaar.

Spaenhoven was erg kort over de hele zaak. “Donderdag hebben we weer normaal getraind. En ook vandaag en zondag trainen we met een voltallige groep, op de geblesseerde spelers na, even doelgericht als andere weken. Onze voorbereiding op de derby van zondag heeft helemaal niet geleden onder de gebeurtenissen die zich de voorbije week afspeelden op het Kiel. We zullen dan ook scherper dan ooit aan de aftrap verschijnen”, aldus de Beerschot Wilrijkcoach.