© w&f

Voetbal2de klasse ANTWERP - HEIST (zaterdag 20.00u)

Joren Dom: “Het begint er stilaan goed uit te zien”

Antwerp verpulverde de tegenstand vorig weekend, terwijl de concurrenten alweer steken liet vallen. Zes punten staat de Great Old los. Maar nu al op wolkjes lopen? Dat doet niemand op de Bosuil. “Als we niet winnen, kan alles er heel snel heel anders uitzien”, aldus Joren Dom.

Nee, de titel is nog niet binnen. Antwerp mag er dan in jaren niet zo goed hebben voorgestaan, op de Bosuil blijft iedereen met de voeten op de grond. Ook voor de komst van Heist, dat door de nakende competitiehervorming een laatste keer op bezoek is in Deurne-Noord, is er van grootspraak geen sprake.

“Ik wil de woorden ‘cadeau’ en ‘hapklare brok’ niet horen”, sprak Antwerpcoach David Gevaert op zijn wekelijkse persbabbel. “Heist pakte zeven op negen. Die jongens gaan de match van hun leven spelen, zodat ze na de match tegen ons hun seizoen kunnen afsluiten. Los daarvan moeten we de drie punten thuis kunnen houden en met negen op negen naar Tubeke gaan.”

Ook rechtsachter Joren Dom predikt kalmte. Heist makkelijk voor de bijl? De blonde verdediger wil het niet horen. “We moeten nu vooral de goede prestatie van vorig weekend (0-4 tegen WS Brussel, red.) bevestigen. Als we nu tegen Heist punten laten liggen, zijn we die bonus van vorige week meteen weer kwijt. Bovendien hebben ze het ons in de heenmatch (1-3, red.) ook al knap lastig gemaakt. Als we onze dag niet hebben en zij wel, wordt het moeilijk. We moeten ze meteen het gevoel geven dat er op de Bosuil niks te rapen valt.”

Vierde keer, goede keer

Ook over de titelconcurrentie - die het de laatste weken een beetje laten afweten - is Dom duidelijk. Hun verhaal is nog niet over.

“De kloof kan snel weer kleiner worden. Alles kan er snel heel anders uitzien, als we straks niet winnen. Ik denk daarom ook niet dat de competitie al in een beslissende fase zit. Het begint er goed uit te zien, dat wel. Toen ik afgelopen zomer bijtekende, zei ik nog ‘vierde keer, goede keer’ (lacht). Al mogen we niet te veel naar het klassement kijken. Ik heb met Rupel Boom in derde klasse ooit eens een seizoen lang zes punten voorgestaan op Heist en in de laatste weken konden we plots niet meer winnen. Ik weet dus hoe snel je iets uit handen kan geven. Al is onze situatie nog wel net iets anders. We hebben genoeg ervaring om ons niet te laten vangen. Een jonge ploeg zou sneller uit balans raken. Anderzijds heb je niet alles zelf in de hand. Ik denk bijvoorbeeld dat Cercle nog veel punten gaat pakken. Een datum prikken om kampioen te spelen ga ik dan ook nog niet doen. Het is cliché om te zeggen dat we het match per match bekijken, maar het klopt wel.”

Geëvolueerd als mens en voetballer

Dom is ondertussen toch al aan zijn vierde seizoen op de Bosuil bezig. “Toen ik hier kwam, was ik 22. Ik ben hier als mens en als voetballer erg geëvolueerd. Dit seizoen kunnen we ons, als spelers, echt eens louter op de job focussen. Gemoedsrust naast het veld zorgt voor betere prestaties op het veld. Daar kan je niet omheen, al heb ik nooit veel hinder ondervonden van de vele sportieve en extrasportieve zaken die hier misliepen. Maar ik kom nu liever naar een training, dat wel.”

“Of er interesse voor mij is uit eerste klasse? Geen idee, dat zijn zaken voor mijn manager. Ik wil het niet meer weten tot er iets concreet is. Nu naar een eersteklasser of kampioen met Antwerp? Kampioen op de Bosuil natuurlijk, dan gaan we wat meemaken.”