© smb

Voetbal 3de klasse B Walhain - Oosterzonen zondag 14.30u - Stig Engelen en co maken zich op voor zware verplaatsing

“Tegenstanders zijn duidelijk beter voorbereid”

Oosterzonen staat voor een loodzware opdracht. Na enkele confrontaties met ploegen uit de rechterkolom, is de trip naar Walhain, vierde in de stand, van een heel ander kaliber. “Met duelkracht alleen gaan we het niet redden”, zegt Stig Engelen.

Erwin Vandenbergh

Het wordt de eerste echte graadmeter van de terugronde voor de ploeg uit Oosterwijk. Engelen merkt overigens dat de tegenstanders zich anders opstellen dan in de heenronde. “We voelen dat onze tegenstanders zich aanpassen”, zegt Engelen. “Ze zijn duidelijk beter voorbereid. Je merkt misschien dat ons voetbal minder sprankelend is dan in de heenronde, maar ook wij zijn geëvolueerd, in positieve zin. We houden tegenwoordig veel beter de nul, doordat we minder onstuimig voor de dag komen. De wedstrijden tegen Grimbergen en Kelmis hebben dat bewezen. Dat is misschien een toegeving, maar het levert wel resultaten op. Laat me zeggen dat we stabieler zijn dan voor Nieuwjaar. We houden achterin alles netjes georganiseerd en beschikken over voldoende individuele kwaliteiten om een match met een flits te beslissen. Dat bleek bijvoorbeeld tegen Kelmis.”

Zoals tegen Beerschot Wilrijk

Maar het duel met Walhain is amper te vergelijken met de wedstrijden die Oosterzonen de laatste weken speelde. De Luikenaars speelden vorige week nog gelijk op het veld van favoriet Bocholt, en dat is ook Engelen niet ontgaan. “Ik besef dat we die wedstrijd misschien net iets anders moeten aanpakken”, gaat de verdediger verder. “Hier zal het niet volstaan om een solide geheel neer te zetten. We zullen het spel moeten maken om resultaat te boeken. Met duelkracht alleen geraak je in Luik niet ver. We zullen opnieuw moeten voetballen, zoals tegen Hasselt en Beerschot Wilrijk. Ik voel in ieder geval de honger in de groep om opnieuw dit soort wedstrijden te spelen.”

Engelen speelde vorig jaar als vleugelverdediger, maar staat sinds begin dit seizoen centraal in de defensie. Vorige zaterdag schoof hij opnieuw naar de flank. “Ik kan me op beide posities uitleven en stel me ten dienste van de ploeg. Ik zal wel zien waar de coach me zondag posteert. Of ik al met volgend seizoen bezig ben? Ik ga ervan uit dat Oosterzonen een van de volgende weken een gesprek plant. Ik ga dat rustig afwachten. Ik houd in ieder geval alle pistes open.”