Voetbal 3de klasse B Hoogstraten - Hamoir zat. 20u

Yoshi Mariën: “Iets misgelopen bij vorige coach”

Hoogstraten gaat tegen Hamoir voor 10 op 12. “We hebben opnieuw het geloof en moeten van weinig ploegen schrik hebben”, vindt Yoshi Mariën, die in de met 1-4 gewonnen heenmatch drie keer scoorde.

stro

“Dat was voorlopig de wedstrijd waarin ik het meeste durf in mijn spel heb gelegd. Ook als ploeg hebben we toen heel aanvallend gespeeld”, herinnert de 19-jarige flankaanvaller zich.

Dat aanvallende voetbal ziet Mariën terug bij de nieuwe trainer Eric Franken. “We spelen aanvallender en dat ligt onze ploeg beter. Je ziet het verschil direct, want we hebben zeven op negen gehaald. De ploeg hangt ook beter aan elkaar. De trainer hecht er veel belang aan dat we een echte groep worden. We trainen ook scherper en dat is zijn verdienste.”

Mariën zit zelf in een moeilijke periode. Na de transfer van Jasper Van der Heyden startte hij niet meer in de basis en in de eerste twee wedstrijden onder Eric Franken werd hij zelfs niet geselecteerd. “Bij de vorige trainer is er iets misgelopen. Ik weet zelf ook niet echt wat. Hij heeft iets wat ik gezegd heb verkeerd opgevat, denk ik. Ik vind dat ik tot nu toe niet veel slechte wedstrijden gespeeld heb, al wil ik uiteraard opnieuw een basisplaats veroveren. Ik moet mij opnieuw bewijzen en ik kijk vooruit.”