© smb

Voetbal 2de klasse Dessel - Lierse zaterdag 19.30u - Timothy Dreesen speelt voor het eerst tegen zijn ex-club Lierse

“Ik hoop op een leuk verjaardagscadeau”

Dessel ontvangt Lierse en dat is een speciale match voor een aantal spelers. Stein Huysegems, Timothy Dreesen en Kevin Janssens spelen tegen hun ex-club, maar ook de jongeren Sols, Mariën en Cools en trainer Regi Van Acker hebben een verleden bij geel-zwart. Timothy Dreesen kijkt ernaar uit: “Lierse blijft mijn club.”

francis van hoof

Timothy Dreesen beleefde als jonge snaak zijn doorbraak in Lier. De centrale verdediger kijkt uit naar zaterdagavond. “In de heenmatch stond ik geblesseerd langs de kant, vandaar dat ik extra uitkijk naar deze match. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik tegen mijn ex-club zal spelen.”

De rijzige Gelenaar oogde de voorbije weken fit. Het was ooit anders. “Net voor de competitiestart kreeg ik last van de kuit, waardoor ik weken out was. Met de club zat ik na de trainerswissel in een goede periode, maar toen kreeg ik een letsel aan de knie. Gelukkig lijkt nu alle leed geleden. Tijdens de winterstop bleef ik individueel trainen en in Eupen kon ik probleemloos de negentig minuten rondmaken.”

Dreesen lijkt gebrand om goed te presteren tegen zijn ex-club, waar hij onder René Trost als 19-jarige kapitein werd en een transfer naar Club Brugge versierde. “Ik had langer willen blijven bij Lierse, maar het was na de omkoopzaak-Yé en Lierse had financiële problemen, waardoor toenmalig voorzitter Leo Theyskens aandrong op een overgang. Met het transfergeld wilde hij de licentie halen.”

“Nadien ging het bij Club niet zo goed met mij. Ik speelde drie matchen, maar kreeg geen vertrouwen van Emilio Ferrera. Via STVV belandde ik nadien terug bij Lierse, waar ik nog twee leuke jaren meemaakte. In het derde jaar bleek ik, samen met onder meer Kevin Janssens, overbodig. Het was toen een komen en gaan van spelers. Op een bepaald moment waren er liefst 40 spelers. Via Turnhout belandde ik bij Fortuna Sittard, waar ik drie leuke jaren beleefde.”

Sindsdien is er bij Lierse veel veranderd. “Ik ken enkel nog tweede doelman Nathan Goris en uiteraard trainer Eric Van Meir. Hij zei destijds dat ik de nieuwe Kompany was, maar dat citaat is een eigen leven gaan leiden en is wat opgeklopt. Lierse blijft hoe dan ook mijn club, want ik speelde er zestien seizoenen. Ik hoop van harte dat ze bij de eerste acht zullen geraken, hun trouwe supporters verdienen dat. Maar we gaan met Dessel onze huid duur verkopen. Een Desselse zege zou het beste zijn wat me kan overkomen, want ik word zaterdag 29 jaar. Bij winst regel ik een feestje.”