© SMB

Voetbal 2de klasseCoxyde - Geel Zondag 15.00u

Simon Bracké: “We kunnen die bredere kern goed gebruiken”

Eervol verlies tegen toekomstig kampioen Antwerp, een knap gelijkspel tegen topper Cercle Brugge... dus moet Geel logischerwijze gaan winnen op het veld van hekkensluiter Coxyde?

make

“Op dat kleine veld met kunstgras zou dit onze zwaarste opdracht kunnen worden”, gaf trainer Vincent Euvrard in het begin van de week al mee.

Ook middenvelder Simon Bracké onderschat de verplaatsing naar de kust niet, ook al heeft hij de ervaring en de technische kwaliteiten om op kunstgras een bepalende rol te spelen. “Bij Leuven speelden we met de beloften regelmatig op zo'n ondergrond”, zegt hij. “Toch voetbal ik liever op gewoon gras. Maar laat ons geen excuses zoeken in de omstandigheden. Wij gaan naar Coxyde om te winnen. Misschien ben ik als technische speler wat bevoordeeld, maar op techniek alleen win je zo'n match niet. Er zal karakter moeten getoond worden.”

Geel paste zijn trainingsschema aan. Woensdag werd wel geoefend, donderdag niet. Vrijdag en zaterdag werd ter voorbereiding het kunstgras opgezocht. Bracké: “Het is voor iedereen een beetje aanpassen, maar het zal er sowieso op aankomen om geduldig de ruimtes te zoeken en die te benutten. Wij denken zondag niet aan het klassement, maar willen gewoon de drie punten.”

In deze transferperiode vertrok Berben, maar kwamen er met Vanaken, Reuten en Van der Heyden drie spelers bij. “We zullen die bredere kern goed kunnen gebruiken in de volgende maanden”, zegt Bracké. “We kunnen nu rekenen op 18 pionnen en dat is niets te veel. En concurrentie is goed. Ik herken de misnoegdheid van sommigen, maar uit ervaring kan ik hen alleen aanraden om ervoor te zorgen dat de trainer niet naast hen kan kijken.”