AtletiekVk indoor - Elien De Vocht AVZK

“Minstens podium en hopelijk de titel”

Elien De Vocht kan zondag met veel vertrouwen naar het Vlaams kampioenschap indoor in Gent trekken nadat ze vorige zaterdag op een meeting in Metz haar persoonlijk record op 4m20 heeft gebracht. “Dit geeft heel veel vertrouwen, maar het wordt niet simpel tegen Hanne De Baene en Aurélie De Ryck.”

basp

De lange rit naar Metz loonde de moeite voor Elien De Vocht. Ze verbeterde er haar record met 5cm tot 4m20 en won er de competitie. “De wedstrijd daar is heel goed verlopen. De 3m80 en 4m00 lukten bij mijn eerste poging. Op 4m20 had ik drie sprongen nodig. Ik heb daarna de lat op 4m33 laten leggen. Dat zou een evenaring geweest zijn van het Belgisch record indoor. Daarop deed ik nog twee goeie sprongen. Ik ben heel tevreden over die wedstrijd. Ik kon met zwaardere stokken springen en in het polsstok is dat altijd een mooie vooruitgang. Of ik nog hoger kan? Ik denk dat iedereen altijd wel hoger wil. Ik voel in ieder geval dat er zeker nog meer inzit.”

Ondanks haar topprestatie beseft de 20-jarige studente dat het VK geen makkie wordt. “Je hebt Aurélie De Ryck en Hanne De Baene, die allebei ook heel sterk bezig zijn”, weet de atlete van AVZK. “Een podiumplaats moet ik zeker kunnen halen, maar winnen zou nog mooier zijn natuurlijk.”

Van de EK-limiet voor Amsterdam volgende zomer durft De Vocht vooralsnog niet te dromen. “Die limiet ligt op 4m40 en is wellicht nog een beetje te hoog gegrepen. Om dat te halen, zou ik nog serieus uit mijn pijp moeten komen. Het Belgisch record bij de beloften (met 4m28 op naam van Aurélie De Ryck) kan wel een mooi doel zijn. Maar het is sowieso altijd al leuk om persoonlijke records te springen en vooruitgang te maken.”

De komende weken krijgt de polsstokspecialiste uit Putte nog enkele kansen om haar record opnieuw aan te vallen. “Aan het BK voor studenten volgende vrijdag kan ik jammer genoeg niet deelnemen. Ik zal wel springen op de IFAM en op het BK indoor. Het BK zal ongeveer mijn laatste wedstrijd worden.”

Enkele andere titelkandidaten op het zijn Ine Hugaerts uit Duffel (400m) en Sofie Lauwers uit Muizen (800m). Scholier Tim Van de Velde loopt een 1500m.