© TOM GOYVAERTS

Voetbal3de klasse ARC Mechelen - Temse (zat. 20.00u) - Vittorio Villano en co gaan op zoek naar eerste zege sinds september

“Er wordt hard gewerkt”

Racing gaat tegen Temse op zoek naar punten. Afgaande op de prestatie van vorige week mag er hoop gekoesterd worden op een positief resultaat. Want een zwak broertje is de club van Jean-Louis Meynaert al lang niet meer. Eén van de weken moet het eens beloond worden. Zo denkt ook de 27-jarige middenvelder Vittorio Villano erover.

Geert fierens

Hoe ontgoocheld was je vorige week?

Vittorio Villano: “Zeer teleurgesteld over het resultaat, maar allerminst over onze prestatie. We speelden in Izegem een sterke tweede helft, de week voordien in Sint-Niklaas een sterke eerste helft. Als we er tegen Temse negentig minuten van zouden kunnen maken, dan komen we alweer een stap dichter bij hopelijk een eerste zege in vele maanden.”

De ploeg straalt vechtlust en een positieve ingesteldheid uit?

“Ja, maar zoiets komt niet vanzelf, hé. Daar wordt aan gewerkt en je kan tijdens de matchen zien dat er in de loop van de week hard wordt gewerkt. We tonen veel karakter, gezonde vechtlust, grote inzet, duelkracht. Nee, we konden ons de laatste matchen weinig verwijten. Maar zoals iedereen hoop ik ook nog eens een match te kunnen winnen. Dat zou heel goed zijn, in de eerste plaats al voor het gevoel.”

Jij bent een voortrekker, je gaat voorop in de strijd?

“Ik ben één van de oudsten van de ploeg, ik wil me laten zien op een positieve manier. Het loopt persoonlijk ook beter dan in het begin van het seizoen. Dat kan je aan mijn spel zien, ik loop met vertrouwen te voetballen. De nieuwe trainer heeft daar ook zijn aandeel in. Een speler met vertrouwen is er twee waard.”

Jullie verdienden al meer punten, zeg je?

“Ik vind van wel. Ik denk aan onze nipte nederlagen tegen La Louvière en Dender. En de match van vorige week. Nee, er kan niet gezegd worden dat ik hiermee overdrijf. We hadden meer punten moeten hebben, maar ook dat hoort bij het voetbal. Bepaalde zaken heb je in de hand, andere dingen dan weer niet. De individuele fouten moeten eruit.”

De technische staf gaat na de wedstrijd trakteren?

“Dat is een mooi gebaar naar de supporters toe. Als speler van Racing mogen we daar fier op zijn. Zoveel mensen die ons nog altijd volgen, ook bij verre verplaatsingen, zoiets laat je niet onberoerd als speler en als mens. Hopelijk winnen we, dan worden er naast de broodjes ook twee vaten bier getrakteerd (lacht).”