© WAS

voetbal3de klasse B - Tino Pellegriti vertrekt rupel boom

“Uiteraard ben ik teleurgesteld”

Trainer Gauwloos zit voor de match van zondag tegen Ciney met de handen in het haar. Twee centrale verdedigers vallen weg: Tino Pellegriti en Niels Vets. De samenwerking met eerstgenoemde werd deze week in onderling overleg onmiddellijk stopgezet en Niels Vets scheurde de kruisbanden van de knie. Bjorn Cornelissens zal zo naast Jef Vogels staan.

pvr

“Uiteraard ben ik teleurgesteld”, reageert Tino Pellegriti. “Maar in het belang van de club en van mezelf ga ik over het ‘waarom’ niet verder uitweiden. In België geraak ik dit seizoen niet meer aan de bak. In Nederland is dit nog wel het geval. Ik ga proberen om daar nog enkele maanden te voetballen.”

Seppe Kil: “Machteloos”

Seppe Kil, die vorige week tegen Hoogstraten als bankzitter startte, staat aan de aftrap. “Het was de eerste keer in twee seizoenen bij Rupel Boom dat ik als bankzitter begon en ik geef volmondig toe dat de ontgoocheling van mij afdroop. Het werd al snel 0-2 en je voelt je op die bank machteloos. Al begrijp ik de beslissing van de trainer, want de week voordien tegen Woluwe Zaventem was ik geschorst en toen legde de ploeg een glansverrichting op de mat (4-0). Logisch dus dat de trainer niet veranderde.”

Kil leeft nu intens naar de wedstrijd van zondag toe. “De 1-0 nederlaag in Ciney is nog altijd niet verteerd. We waren er veruit de betere, maar de Walen, die alleen aan verdedigen dachten, scoorden een kwartier voor tijd uit een stilstaande fase.”

Het streefdoel van Kil is bij de eerste zes te eindigen en zo terecht te komen in de Superliga. “Ik was overtuigd dat dit ons niet kon ontsnappen, maar na de onverwachte nederlaag vorige week tegen Hoogstraten krijgt dit een felle deuk. Als we zondag niet winnen, moeten we er een kruis over maken.”