Voetbal3de klasse A - Jens De PaepeBornem

“Linkerkolom is nog mogelijk”

Bornem heeft dit jaar een echte thuisreputatie opgebouwd: 20 van de 28 punten werden thuis behaald. Dat sterkt Jens De Paepe in de overtuiging dat ook zondag de Brakelse klip genomen wordt. Het is een bijzonder jaar voor De Paepe. De verdediger speelde alle 22 wedstrijden en miste nog geen enkele minuut. Bovendien legde hij in al die matchen ook regelmaat in zijn prestaties. “Het zal zondag niet makkelijk worden. Brakel is vergelijkbaar met ons. Het wordt een zware dobber om de drie punten te pakken. Vorige week was niet echt slecht, maar Petegem was een stuk efficiënter. Ik denk dat we evenveel kansen hebben afgedwongen, maar zij hebben ze wel afgemaakt.”

pp

De Paepe zelf legt de lat toch nog wat hoger dan de twaalfde plaats. Bij winst dit weekend springt geel-rood over Brakel, om nog hoger te stijgen moet Bornem al zes of acht punten goed maken. “Moeilijk, maar haalbaar. Ik zou toch graag in die linkerkolom eindigen. En dan is winst zondag best aan de orde.”

Wat de toekomst brengt, is voor veel Bornemmenaars nog niet duidelijk. De contractbesprekingen zijn nog niet op gang getrokken. “We zien wel wat het wordt. Als ik hier kan blijven, ben ik ook tevreden. Voorlopig heeft nog geen enkele ploeg gebeld en Beerschot Wilrijk al helemaal niet”, lacht De Paepe die naar Wilrijk verhuisde. “Ik denk niet dat ze daar op mij zitten te wachten.”