© SMB

voetbal2de klasseAntwerp - heist (zat. 20.00u)

SK Heist speelt voor het laatst op de Bosuil: “Altijd wedstrijden om naar uit te kijken”

Zaterdag kruisen Antwerp en Heist voor het laatst de degens in competitie. Zes jaar op rij speelde het kleine Heist tegen de Great Old. Match nummer twaalf wordt de laatste. Wij gingen op zoek naar de voor Heist vier meest spraakmakende confrontaties. Al is iedereen het erover eens: “Het zijn altijd wedstrijden om naar uit te kijken.”

gf

1. Zaterdag 23 oktober 2010: Antwerp - KSK Heist 1-2

Het is de eerste keer dat Heist naar de Bosuil trekt en hoe: een winnende goal in de laatste minuut. “Ik scoorde en het is mijn mooiste van de 101 competitiedoelpunten die ik ooit voor Heist maakte”, zegt Bart Webers. “Of misschien toch die omhaal vorige week tegen Koksijde (lacht)? Een ontlading, echt, het was iets wat me nog kippenvel bezorgt. Een moment dat ik levenslang zal koesteren.”

2. Zaterdag 29 oktober 2011: Antwerp - KSK Heist 0-3

Heist doet die avond wat niemand voor mogelijk houdt: de Bosuil achter zich krijgen. Twintig minuten voor tijd maakte Bart Webers er met zijn tweede 0-3 van, het thuispubliek gaf de Heistenaren zowaar een warm applaus. Bram Criel had voor de 0-2 gezorgd. Drie goals op stilstaande fases. “Shame on you”, scandeerde een boze thuisaanhang. “We hebben die zege heel uitbundig gevierd samen met onze supporters”, herinnert aanvoerder Roel Grant zich deze zege nog alsof het gisteren was.

3. Zondag 11 maart 2012: KSK Heist - Antwerp 1-0

Het enige seizoen dat Heist over de twee matchen het maximum haalt tegen Antwerp. Heist was bezig aan zijn beste seizoen ooit in tweede klasse (achtste plaats met 46 punten). Geen hoogstaande partij die namiddag, maar wel een geweldig slot voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd werd Pieter Crabeels van de bank gehaald, hij scoorde de winnende treffer drie minuten voor tijd. “Een kwartier meedoen en zo veel aandacht krijgen”, lachte Crabeels zich na de partij de tanden bloot. “Maar, het was wel een mooie goal die ik scoorde op voorzet van Yusuf Ozcan.”

4. Zondag 11 augustus 2013: KSK Heist - Antwerp 2-7

Er werd die namiddag voor enorm veel volk gespeeld, 3000 toeschouwers. De thuisploeg klom langs Webers snel op voorsprong maar het werd een afslachting voor Heist. Na een uur spelen stond de eindstand al op het bord. Emrullah Guvenç scoorde drie keer vanop de stip. “Nooit heb ik als trainer van Heist met zulke zware cijfers een match verloren”, waren de woorden van coach Cis Bosschaerts.