© Joris Herregods

Peerdestal herbergt ook koeien en kreeften

De Peerdestal verbergt veel meer dan de naam van het restaurant doet vermoeden. Onder impuls van Mike Vlasman evolueerde het naar een dubbele specialiteit: vlees en kreeften.

Johan Van Baelen

Mike Vlasman loodste De Peerdestal door de jongste 24 jaar. “Ik kwam hier op mijn 19de aan, nadat ik in Nederland hotelschool had gelopen”, vertelt Mike (47). “Ik ben begonnen met een frituur in Deurne. Na enkele jaren kon ik De Peerdestal overnemen. Het restaurant was toen vooral zeer toegankelijk. Dat probeer ik zo te houden”, zegt Mike. “Maar toen serveerden ze alleen paardenvlees en kip aan het spit in De Peerdestal. Dat hebben we stapje voor stapje veranderd.”

“Voor paardenvlees zijn we nog altijd het bekendste restaurant, meen ik. We waren een van de eerste restaurants met een rijpingskast voor rundvlees. De mensen konden er niet naast kijken, want de kasten staan in de inkomhal. Ik moet zeggen: het is een succes, de mensen volgen deze trend.”

Kreeft is intussen een tweede specialiteit van de zaak geworden.” We verzetten er veel van, wat onze prijs drukt. Voor hetzelfde geld krijg je hier 800 gram kreeft en elders maar 500 gram.

De Peerdestal, Wijngaardstraat 8

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio