© Patrick Hattori

Druk kruispunt in Nekkerspoelstraat vanaf maandag onderbroken

Het drukke kruispunt van de Nekkerspoel- met de Grote Nieuwedijkstraat is vanaf maandag 1 februari onderbroken voor doorgaand verkeer. De omleidingen lopen via de N15 en de Boerenkrijgstraat.

Sven Van Haezendonck

De werken voor de vernieuwing van de Nekkerspoelstraat verlopen zoals gepland. Komende week start de werf vanaf het kruispunt tot aan het Lakenmakersplein op. Daar begint de aannemer eerst met de vernieuwing van de riolering, waardoor de straat wordt afgesloten. Voor de bereikbaarheid van de woningen en de winkels in de buurt blijven de voetpaden voorlopig wel nog liggen.

Vanaf 1 februari loopt de Grote Nieuwedijkstraat dood op de werf in de Nekkerspoelstraat. Het verkeer daar wordt omgeleid via de Boerenkrijgstraat. Daardoor belooft het ook extra druk te worden op de N15 aan de Nekkerhal. Om sluipverkeer in de achterliggende buurt tegen te gaan, wordt ook de Sint-Rumoldusstraat afgesloten. De parking op het Lakenmakersplein blijft bereikbaar via de vesten (R12). De lijnbussen 560 en 561 volgen vanaf februari ook de omleiding via de Boerenkrijgstraat.

www.mechelen.be/vernieuwingnekkerspoel

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio