© rr

69-jarige man opgepakt die schot loste naar Mechelse herder

De lokale politie heeft vrijdag in Mechelen een 69-jarige man opgepakt voor verhoor. Eerder op de dag had hij een verdwaalde Mechelse herder beschoten met een loodjesgeweer. Twee mensen waren daar getuige van.

Sven Van Haezendonck

Rebecca Meeuwes was vrijdagnamiddag onderweg voor haar werk. Aan het drukke kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg merkte ze een verloren gelopen hond op. “Het dier liep in de richting van de E19. Ik ben het achternagelopen. Even verderop stonden al wagens stil in de file. Ze waren gestopt voor het dier”, vertelt de dame.

De Mechelse herder liep uiteindelijk de berm van het op- en afrittencomplex Mechelen-Noord af, de bosjes in. “Samen met een jongeman ging ik achter de hond aan. Op een gegeven moment zag ik een oudere man uit zijn woning komen. Ik dacht dat hij de hond wilde helpen, maar hij haalde een wapen boven en schoot in de richting van het dier. Toen de vrouw van de dader ons opmerkte, gingen ze terug naar binnen”, vertelt Rebbeca Meeuwes. Samen met de jongeman kon ze de hond in veiligheid brengen. Haar collega verwittigde de politie.

Dier lichtgewond

De hond raakte lichtgewond. “Maar het is niet duidelijk of de verwonding aan het oor afkomstig is van het schot. Dat zal moeten blijken uit het verslag van een dierenarts”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek. Het korps neemt de feiten wel ernstig, en startte onmiddellijk een onderzoek.

Later op de dag is de 69-jarige man voor verhoor meegenomen naar het commissariaat. Waarom hij met zijn loodjesgeweer op het dier heeft geschoten, is nog niet duidelijk. De Mechelse herder is ondertussen opnieuw bij zijn baasje en stelt het goed. “Het dier was braaf en kalm. Het heeft volgens onze vaststellingen niet geleden onder de feiten”, zegt hoofdinspecteur Van de Sande nog.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio