© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Winkelas Hoogstraat-Korenmarkt steeds hipper

Met de opening van Bokes & co en EcoCrea op de Korenmarkt in Mechelen zijn er opnieuw twee leuke zaken bijgekomen in Binnenstad-Zuid. En binnenkort opent het bekende taartenatelier ‘Les Tartes de Françoise’ een winkel in de Hoogstraat. “De buurt verandert echt enorm”, zegt Geert Millis van het handelscomité.

Sven Van Haezendonck

Op de as Hoogstraat-Korenmarkt vanaf de Brusselpoort zijn er de jongste jaren heel wat zaken geopend waar u iets kan eten. Le Peloton de Paris, patisserie Anouar en Gamine hebben nu ook het gezelschap gekregen van Bokes & co, een ontbijt- en lunchzaak. “Noem ons geen broodjeszaak, maar een plek waar je een gezonde boterham met verse ingrediënten kan eten”, zegt zaakvoerster Vicky Ponsaers (40) uit Wilrijk.

Geert Millis van het Comité Binnenstad-Zuid is blij met de komst van enthousiaste ondernemers zoals Bokes & co en EcoCrea, een winkel voor ecologisch hobby- en schoolmateriaal. “Onze straten zijn stilaan helemaal opgevuld. Onze buurt verandert enorm met al die hippe zaken. We zijn op de goede weg”, legt de voorzitter uit. Een van de blikvangers in dit deel van de binnenstad wordt ongetwijfeld de nieuwe winkel van ‘Les Tartes de Françoise’.

Het taartenatelier heeft vandaag verschillende vestigingen in het Brusselse, in Antwerpen, in Gent en in Brugge. Daar komt dit voorjaar de nieuwe Mechelse winkel in het voormalige Huis Labordery bij.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio