Renovatie Berchem-stadion gaat in 2018 van start

Print

Het stadion is dringend toe aan vernieuwing. Foto: Carlo Coppejans

Berchem -

De stad Antwerpen gaat op zoek naar een private partner voor de grondige renovatie van het stadion van Berchem Sport. In het ontwerp gaat het om tribunes voor samen 4.000 toeschouwers. Aan de Berchemstadionstraat komen winkels en serviceflats.

De stad Antwerpen en de voetbalclub Koninklijk Berchem Sport bereikten een akkoord over de grondige renovatie van het stadion op het Rooi. Door de commerciële ontwikkeling aan de zijde van de Berchemstadionstraat zou heel het project de stad of de club niets kosten.

Volgens de eerste richtlijnen voor het nieuwe stadion komen er twee tribunes samen goed voor 4.000 plaatsen, waarvan 1.500 zitplaatsen. Dat zou op termijn zelfs kunnen worden uitgebreid naar 8.000 toeschouwers. Zo wordt rekening gehouden met de doorgroei naar de huidige tweede klasse. In de tribune aan de zijde van sporthal Het Rooi komen ook de kleedkamers en een cafetaria met een terras.

“Er komen duidelijke toegangen vanuit de Berchemstadionstraat en de Rodeveldlaan”, zegt sportschepen Ludo Van Campenhout (N-VA). “We zijn afgestapt van het idee om het voetbalveld te verleggen. Ervaringen uit het buitenland, zoals PSV, tonen aan dat dit alleen maar voor extra problemen gaat zorgen. Door het veld te behouden, kunnen tijdens de werken de wedstrijden gewoon doorgaan. Berchem Sport moet dus niet uitwijken.”

Als alles vlot verloopt, zou in 2018 de eerstesteenlegging zijn.

Lees er dit weekend meer over in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

 

Renovatie Berchem-stadion

 

Meer voetbalnieuws