© GVA

Carnaval zet Oelegem op zijn kop

De jaarlijkse carnavalsgekte barst weer los in Oelegem met een feestmarkt op 7 februari en verkleedpartijen voor groot en klein op dinsdag 9 februari.

Sylvain Liekens

De vzw Gezellig Oelegem opent de feestelijkheden op zondag 7 februari met een feestmarkt. Vanaf 9u is iedereen welkom op het dorpsplein en in de Oudstrijdersstraat waar u de meest uiteenlopende dingen kan kopen. Op het podium aan de kerk zijn er ook optredens van ‘Zat van A’ tussen 11 en 15u. De dansgroep Style2Use toont zijn kunnen tussen 12 en 13u.

De feestelijkheden gaan verder op dinsdag 9 februari. Vanaf 14u zet café De Leeuw de deuren open voor het kindercarnaval. De verkiezing van een prinsje en een prinsesje carnaval is het hoogtepunt. Voor alle deelnemende kinderen is er een verrassing .

Voor wie al 16 of ouder is beginnen de feestelijkheden vanaf 20u. Dan kan iedereen zich gratis inschrijven De twee plekken waar alles zich afspeelt zijn café De Leeuw en de tent aan de molen die café Boerenhof daar neerpoot. Er zijn geldprijzen voorzien voor de Prins en Prinses carnaval maar ook voor de beste duo’s en beste groepen. De prijzen worden vanaf 1u uitgedeeld.