© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

TREND. De sixties in je interieur

Opvallende prints, gekke kleuren en fantastische designklassiekers die vandaag de dag tot in het oneindige heruitgebracht worden ... dat moeten de jaren zestig zijn. De sixties zijn al eventjes aan een fikse revival bezig in het interieur en dat blijft voorlopig nog wel even zo.

VVA

Tip 1: Ga voor opvallende sixtiesprints. Niets typeert de uitbundige sixties meer dan drukke patronen met cirkels, bloemen en strepen, bij voorkeur in al even opvallende kleuren zoals donkergroen, geel, roze of oranje natuurlijk. Ideaal voor een accentmuur in de woonkamer, slaapkamer of eetkamer.

(Bronnen: 1. wallprints.be 2. woonblog.typepad.com 3. hgtv.com)

Tip 2: Kies voor gedurfde kleuren. Geel, roze, donkergroen, blauw of oranje zijn de trendkleuren bij uitstek uit de jaren zestig. In tegenstelling tot de jaren zestig kiezen we er nu echter voor om deze kleuren op een subtiele manier in het interieur te integreren met behulp van een aantal opvallende eyecatchers en accessoires.

(Bronnen: 1. interieurdesigner.be 2. interiordesignipedia.com 3. decoclico.fr)

Tip 3: Voeg een vleugje pop art toe. De populaire tekeningen van Andy Warhol en Roy Lichtenstein beleefden hun hoogdagen in de jaren zestig, maar ook vandaag zijn ze nog steeds razend populair. Hang ze aan de muur als collage, kleed er een volledige muur mee aan of kies voor één enkel meubelstuk met opvallende print.

(Bronnen: 1. shelterness.com 2. digitexhome.co.uk 3. sylvia zachello)

Tip 4: Integreer afgeronde vormen in je interieur. Meubels met gebogen en afgeronde vormen stalen niet enkel in de vervlogen jaren zestig de show, ook anno 2016 zijn ze alomtegenwoordig in het interieur mét een subtiele knipoog naar de sixties en dat kunnen we enkel toejuichen.

Nood aan inspiratie? 1. Hanglamp - € 3486 - Jonathan Adler 2. houten salontafeltje - € 49,95 - Ikea 3. hanglamp in diverse kleurtjes - € 348/stuk - Ameico 4. houten buffetkast - € 699 - La Redoute 5. gele stoel - € 59,99 - Maisons du Monde 6. zitstoel met poef - € 149/ € 79,95 - Ikea 7. lederen zetel - € 4370 - Herman Miller

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen