Even een droog intermezzo

Foto: BELGA

Even een droog intermezzo

Print

Het blijft donderdagmiddag droog met bovendien met flinke zonnige perioden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten. Het wordt maximum 5 graden in de Ardennen en ongeveer 9 graden elders.

Donderdagavond en -nacht zijn er eerst brede opklaringen. Later verschijnt er meer bewolking over het westen en noorden van het land en komt er ook meer wind. De minima lopen uiteen van min 2 graden ten zuiden van Samber en Maas naar 2 tot 4 graden elders.

Vrijdag is het over het westen bewolkt. Elders is er nog tijdelijk ruimte voor zon. Later neemt de bewolking overal toe en aan het eind van de namiddag of avond volgt er mogelijk wat lichte regen over het westen van het land. Er staat een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust wordt de wind krachtig. Het kwik stijgt tot 5 graden in Hoog-België en ongeveer 10 graden in de andere regio’s. Regen en wind domineren de nacht van vrijdag op zaterdag.

Het weekend verloopt grijs, regenachtig en winderig bij ongeveer 10 graden.

Maandag staat er een sterke zuidwestenwind die subtropisch-maritieme lucht aanvoert. Het kan dan op vele plaatsen 13 graden worden. Daarna daalt het kwik geleidelijk naar zowat 8 graden in de tweede helft van de week bij tijdelijk afnemende neerslagkansen.

(belga)

.

Nu in het nieuws