© W&F

Katholiek Schoolcomité verkoopt Bosschool aan islamitische vzw

De islamitsiche vzw Het Gezin is de nieuwe eigenaar van de vroegere Bosschool. Eind vorig jaar werd de verkoopsovereenkomst met de vzw Katholiek Schoolcomité Antwerpen getekend. De Bosschool wordt een breed islamitisch cultureel centrum met een gebedshuis.

Erik Vandewalle

Op de jongste vergadering van de districtsraad eerder deze week vroegen zowel N-VA als Vlaams Belang nog naar meer duidelijkheid over de toekomst van de voormalige basisschool. Die duidelijkheid is er nu. Op 28 december werd de verkoopsovereenkomst tussen Het Gezin en het Katholiek Schoolcomité Antwerpen getekend.

Mounir Tazi, bestuurslid van Het Gezin : “Nu kunnen we verder werken om deze plek te laten uitgroeien tot een volwaardig Islamitisch cultureel centrum. Dat moet een plaats worden voor jong en oud, vrouw en man, islamiet en niet-islamiet. Nu al geven we lessen Arabisch en Nederlands. We doen ook aan huiswerkbegeleiding en natuurlijk richten we ook sportactiviteiten, vrijetijdsmomenten en lezingen in. Iedereen is altijd welkom op onze theeavonden en op de buurtsamenkomsten. Als gelovigen vinden we het belangrijk dat het gebedshuis een centrale plaats inneemt. De Bosschool moet een thuisbasis zijn voor het hele gezin”, aldus Mounir Tazi.

Info : www.facebook.com/hetgezin

Lees het volledige artikel donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio