© Ilse Prinsen

© Ilse Prinsen

© Ilse Prinsen

© Ilse Prinsen

© Ilse Prinsen

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Modernere Standaard Boekhandel opent na 80 jaar op nieuwe locatie

De Standaard Boekhandel is verhuisd naar de Schoenmarkt, na tachtig jaar in de Huidevettersstraat te zijn gevestigd. De nieuwe winkel opent vandaag en oogt veel lichter en hedendaagser, met enkele nieuwigheden zoals een leeshoek en een groot assortiment papierwaren.

ilse prinsen

“De boekhandel blijft in het hartje van Antwerpen, waar hij al honderd jaar zijn stek heeft”, vertelt Sophie Jonckheere, marketingdirecteur. “Deze nieuwe locatie is nog meer centraal gesitueerd, op de as tussen de Groenplaats en de Meir.”

In het pand was vroeger een reisbureau gevestigd. “Op drie maanden tijd hebben wij de beneden- en de eerste verdieping grondig verbouwd. Tot vorige zaterdagavond was de winkel in de Huidevettersstraat nog open en met flink wat mankracht zijn vorig weekend alle boeken verhuisd. Met 40.000 titels, waarvan we dan nog meerdere exemplaren in huis hebben, was de verhuis een ware krachttoer.”

Het resultaat is een veel lichtere en modernere winkel. “Veel aandacht ging naar de verlichting en het ruimtelijke gevoel, met veel daglicht. De behuizing van de trap en de lift is een echte eyecatcher, zodat bezoekers gemakkelijk de weg naar de bovenverdieping vinden. Nieuw is dat er ook een leeshoek met kinderhoekje is ingericht”, legt Jonckheere uit.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio