Koning Filip benoemt topdiamantairs in Nationale Ordes

Foto: Photo News

Koning Filip benoemt topdiamantairs in Nationale Ordes

Print

Verschillende hooggeplaatste personen uit de Antwerpse diamantwereld zijn eind vorig jaar door koning Filip benoemd in de Leopoldsorde, de Kroonorde of de Orde van Leopold II. Zo valt te lezen in het Staatsblad van maandag. Het gaat vooral om bestuurders van de diamantbeurs Antwerpsche Diamantkring.

Op 18 december vorig jaar werden bij koninklijk besluit Alfred Inzlicht en David Wahl benoemd tot officier in de Leopoldsorde, de hoogste en oudste van de drie Nationale Orden. Inzlicht en Wahl zijn topbestuurders van de Antwerpsche Diamantkring, een van de vier Antwerpse diamantbeurzen. Inzlicht is ook vicevoorziter “beurzen” bij de diamantbedrijvenkoepel AWDC.

Chaim Pluczenik, bestuurslid van het Syndicaat der Belgische Diamantnijverheid, werd commandeur in de Kroonorde. Nog van AWDC werd op 26 december CEO Ari Epstein benoemd tot officier in de Kroonorde. Opnieuw van de Antwerpsche Diamantkring mogen ook Michel Grün en Dilip Thakker zich die eretitel aanmeten.

Shlomo Hoffman, Serge Landau, Jacques Weisz en Alain Zlayet zijn nieuwbakken ridders in de Kroonorde.

In de Orde van Leopold II werden Charles Cyto, Praveen Dasot en Michel Schonfeld tot officier benoemd. Ook zij besturen de Antwerpsche Diamantkring.

MEEST RECENT