© Lee Meersmand (SL-Cadix)

Generatie 2018: zo ziet de droomstad van de Antwerpse jongeren eruit

75 procent van de Antwerpse jongeren wil graag in de stad blijven wonen. Dit positieve resultaat is een blikvanger uit Generatie2018, een rondvraag bij 800 Antwerpse jongeren. In de laatste aflevering spitst Gazet van Antwerpen zich toe op de toekomstdroom van de 15- tot 21-jarigen.

PH

35.000 Antwerpse jongeren die nu tussen 15 en 21 jaar oud zijn, trekken in 2018 voor het eerst naar de stembus. Waar leggen zij hun prioriteiten? Wat als ze de rol van de burgemeester mogen opnemen? Hoe ziet de stad van hun dromen eruit? Volg nog tot woensdag het hele dossier Generatie2018 in Gazet van Antwerpen, en hier via www.gva.be/generatie2018.


De meerderheid van jong Antwerpen wil graag zijn kinderen groot brengen in de stad. In die stad van hun dromen zal de diversiteit nog veel groter zijn dan nu, en zullen er ook meer auto’s rondrijden.

Ze zullen er werk vinden, denken ze. Maar slechts een kwart denkt dat ze er een eigen woning zullen kunnen kopen. En Ringland? De helft van de jongeren ziet een overkapping van de Ring wel zitten, al zal de stad van de toekomst zeker niet groener zijn dan nu.

  • Lees de slotaflevering van Generatie2018 - De Stad van mijn Dromen - woensdag in Gazet van Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio