© JHS

© JHS

© JHS

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zeven keer eten aan de toog

CittA gaat elke week op zoek naar zeven topadresjes in de stad. Deze week schuiven we aan in restaurants waar je aan de toog kan eten.

JVB, IL

Umami, Luikstraat 6, 2000 Antwerpen: Umami brengt een mix van ‘panasian food’. Je kan er dus gerechten eten met Indiase, Indonesische, Chinese, Thaise en Vietnamese invloeden. Vrijdag en zaterdag krijgt de eetbeleving in Umami een extra touch. Dan kan je namelijk reserveren aan de U-vormige toog rond de keuken in de kelder.

Invincible, Haarstraat 9, 2000 Antwerpen: Invincible was al Brasserie van het Jaar voor Gault&Millau en kreeg als Bib Gourmand een vaste plaats in de Michelingids. Het plezantste van al is dat u als klant ziet hoe het eten wordt bereid in de levensgrote grill. Als voorbeeld van showcooking kan dit tellen.

Fiskebar, Marnixplaats 11, 2000 Antwerpen: Fiskebar is geen bar meer, maar is uitgegroeid tot een volwaardig restaurant. En de Oesterbar ernaast heeft ook al een identiteitswissel ondergaan. Ze staat niet meer apart, maar is de uitvalsplek voor klanten die niet gereserveerd hebben.

Bún, Sint-Jorispoort 22, 2000 Antwerpen: “East meets west”, zo definieert de Vietnamese zaakvoerster Hoa Truong haar restaurant Bún, dat ze samen met haar Zeeuwse vriend Huibrecht Berends uitbaat. Je kan er van de keuken genieten aan een van de veertien zitjes voor de lange en smalle toonbank.

Grand Café Modeste, Wapenstraat 18, 2000 Antwerpen: “Grand Café Modeste werkt met sferen”, zegt Albert Verlackt, die de zaak samen met zoon Franky uitbaat. “Overdag kan je aan een gewone tafel iets eten of drinken, of aan een hogere tafel. Mensen vinden dat handig voor een snelle hap of om een andere kijk op de zaak te hebben.”

Brasserie Dock’s, Jordaenskaai 7, 2000 Antwerpen: Brasserie Dock’s heeft twee toogjes om aan te tafelen. Op de benedenverdieping kan je pas aan de bar eten als de brasserie volzet is. Maar boven, in de oesterbar, kan je altijd terecht.

Dôme sur mer, Arendstraat 1, 2018 Antwerpen: De twaalf plaatsen aan de toonbank van Dôme sur mer zijn gegeerd. Daarvoor moet je dus reserveren. In ruil geven de koks graag uitleg bij de vis die ze voor je neus bereiden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio