© male

Lessenreeks: Een duidelijke kijk op kanker

In ons land wordt 1 man op 3 en 1 vrouw op 4 voor haar 75ste verjaardag geconfronteerd met kanker. Per dag krijgen gemiddeld 170 mensen deze vreselijke diagnose te horen en 1 gezin op 2 krijgt vroeg of laat rechtstreeks met kanker te maken. Toch hebben heel wat mensen vragen over het wat, hoe en waarom van deze ziekte.

Marc Leysen

In februari en maart 2016 komen drie topspecialisten naar Geel om er de verschillende aspecten van kanker op een verstaanbare manier uit te leggen. Filip Lardon is hoogleraar aan de Antwerpse Universiteit en diensthoofd van het Laboratorium van Kankeronderzoek en Klinische Oncologie. Hij vertelt over het ontstaan, de groei en de behandeling van tumoren, waarbij ook toekomstperspectieven aan bod komen.

Vervolgens gaat Danny de Looze in op de geschiedenis van ‘het kijken’ en de verschillende onderzoeken. Hij staat ook even stil bij de detectie van slokdarmkanker. De Looze is hoofddocent aan de Faculteit Geneeskunde en gezondheidswetenschappen van de Gentse Universiteit en tevens hoofd maag-darm-leververziekten in UZ Gent. Luc Colemont sluit de reeks af: hij vertelt hoe we darmkanker geen kans mogen en kunnen geven. Colemont is maag- en darmspecialist in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Hij s medeoprichter van de vzw Stop Darmkanker, die iedereen wil sensibiliseren omtrent de vroegtijdige opsporing van darmkanker.

De lessenreeks ‘Een duidelijke kijk op kanker’ is een onderdeel van Davidsfonds Academie en loopt telkens op donderdagnamiddag van 14 tot 16u. De eerste sessie is voorzien voor donderdag 25 februari en de laatste wordt georganiseerd op donderdag 17 maart. De locatie: het Wijnhuis (Stationsstraat 56). Inschrijven kan op 016.31.06.70 (Davidsfonds Academie) of via http://www.davidsfonds.be/academie). Deelnemen kost 58 euro (52 euro voor Davidsfondsleden), maar de koffie en de digitale syllabus zijn wel inbegrepen. Meer info: Jeannine Geukens 014.72.02.85

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio