© Karel Hemerijckx

Politie Neteland meer dan tevreden over slimme camera's

De ANPR-camera's in de politiezone Neteland leverden vorig jaar zo'n 125.000 hits op. Het gaat om het herkennen van nummerplaten van auto's die geseind staan voor criminele feiten, niet gekeurd of niet verzekerd zijn. Het aantal hits loopt snel op omdat één auto die door de zone rijdt vaak meer dan één van 27 camera's passeert en telkens opnieuw wordt geregistreerd.

"We hebben alleszins 379 pv's opgesteld voor niet gekeurd en niet verzekerde voertuigen", verklapte korpschef Luc Smeyers tijdens de nieuwjaarsreceptie van de politiezone. "Op verkeersvlak bewezen de camera's hun nut bij het ophelderen van 14 vluchtmisdrijven. Met de hulp van de camera's hebben we ook 80 gestolen en dringend op te sporen voertuigen kunnen onderscheppen."

De trajectcontroles op de gewestweg N13 leverden sinds eind april al 1.843 pv's op. "We merken dat de snelheidslimiet beter wordt gerespecteerd en het aantal letselongevallen is met 33 procent gedaald, van 15 in de periode mei-december 2014, tot 10 in dezelfde periode vorig jaar." Smeyers gelooft dan ook in het systeem. "Met steun van de gouverneur werd een bovenlokale ANPR-server aangekocht voor de provinciale meldkamer. Zo kunnen hits straks nog beter afgehandeld worden." (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio