Groen start campagne om over te schakelen op groene stroom

Meyrem Almaci Foto: vrt

Groen start campagne om over te schakelen op groene stroom

Print

Groen pakt uit met een campagne om mensen te overtuigen over te schakelen naar een ‘groene’ stroomleverancier. Het doel: de kerncentrales van Doel overbodig maken.

Groen-voorzitster Meyrem Almaci stelde de campagne onder het motto ‘Wij sluiten Doel’ voor in het tv-programma De zevende dag op Eén met een oproep aan alle consumenten om massaal Electrabel te ruilen voor een groene leverancier. ‘Elke consument die de overstap maakt is een duidelijk signaal aan de regering’, zegt Almaci. ‘De oude kerncentrales zijn versleten en vallen om de haverklap uit. De verlenging ervan is een monumentale vergissing’, klinkt het. ‘Er is geen enkel rapport dat pleit voor de levensduurverlenging van de kernreactoren en de verlenging is het nekschot voor nieuwe projecten van groene energie.’

Door op een website te berekenen hoeveel kilowattuur er groen kan worden als mensen overstappen, wil de partij aantonen dat Doel 1 en 2 wel degelijk dicht kunnen.

Groen koppelt aan de oproep ook een informatiecampagne die de ‘leugens en halve waarheden’ van het Nucleair Forum van antwoord moeten dienen.

Nu in het nieuws