Eclectische band Kill Your Trout gaat naar Amerika

Foto: Patrick Van Dyck

Eclectische band Kill Your Trout gaat naar Amerika

Print
Ranst - Broechemnaar Stefan Verstraeten trekt met zijn eclectische band Kill Your Trout in maart de Atlantische Oceaan over. “We willen de Amerikanen laten kennismaken met onze nieuwe plaat”, vertelt de 43-jarige toetsenist en bassist.

Met East Coast Contemplations in D-Minor bracht de band net haar tweede cd uit. “We beseffen heel goed dat we geen radiovriendelijke popmuziek maken”, geeft de toetsenist toe. “Maar we zijn ook geen navelstaarders die op een onbewoond eiland muziek willen maken tot eer en glorie van onszelf. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen kennismaken met onze muziek. We willen de luisteraars graag ontvoeren naar onze muzikale wereld.”

Luc De Vos was en Stijn Meuris is nog steeds fan. “Als zulke mensen hun waardering uitspreken, dan is dat alvast een flinke opsteker”, bekent hij. Het nieuwe album bevat nummers die de bandleden schreven tijdens de vele repetities. “De nummers werden uitgetest tijdens onze vorige tournee langs de Amerikaanse oostkust. We speelden er onder andere in Washington DC, New York, Philadelphia en Atlantic City. Het was niet alleen fijn te ervaren dat er zoveel interesse is voor onze muziek, maar het was ook genieten van de fantastische landschappen en de bruisende steden die we bezochten.”

Kill Your Trout heeft enkele optredens gepland in Gent en Brussel. “Daarna willen we onze pijlen richten op Wallonië. We vingen signalen op dat daar een scene bestaat die open staat voor onze muziek. In maart trekken we dan de plas over naar San Francisco. Iedereen uit België is daar uiteraard welkom”, knipoogt Verstraeten.

East Coast Contemplations in D-Minor werd uitgebracht bij Consouling Sounds op gelimiteerd vinyl. Het album is te koop op iTunes of te streamen via Spotify. 

Facebook.com/killyourtrout

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio