© *

BLOG. Vier uur aanschuiven voor de enige echte ‘cronut’

België moet het voorlopig nog doen met een variant op de hyperbekende ‘croissant-donut’. De zogenaamde ‘Boule de New York’ is sinds vorig jaar bij een select aantal zaken in Vlaanderen en Brussel verkrijgbaar, maar is volgens critici maar een flauw afkooksel van het echte toetje, de Cronut. De bedenker van die culinaire revelantie, de Franse patissier Dominique Ansel, gaat nu in Londen een bakkerij openen. Verwachte aanschuiftijd? Vier uur.

Toen de cronut, de liefdesbaby van een knapperige croissant en een zachte donut, gelanceerd werd, werd half New York gek. Inwoners schuifden uren lang aan en blokkeerden halve straten om toch maar van het nieuwste toetje in patéland te kunnen proeven. En zoals dat altijd gaat met succes, volgden al snel talrijke varianten. Maar of het nu ‘Dosant’, ‘Crodough’ of, zoals bij ons, ‘Boule de New York’, noemt: there is nothing like the real thing. Right?

En dus was het deze week aan Londen om halfgek te worden toen Dominique Ansel op Instagram verkondigde dat hij nog deze zomer een bakkerij in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk zal openen. De enige andere plekken waar je tot nog toe de cronut – ook wel de vernietiger van alle diëten genoemd - kan kopen, zijn New York en Tokyo.

Benieuwd of er ook een limiet zal komen op het aantal stuks dat elke klant mag meenemen. In New York was dat eerst zes stuks, maar het werd later teruggebracht tot twee. En dan nog schuiven klanten al vanaf 4 uur ’s ochtends aan – maar liefst vier uur voordat de deuren echt opengaan.

NIET TE MISSEN