Tourist LeMC, Balthazar en Oscar and the Wolf grote overwinnaars op de MIA’s

Print

Balthazar is donderdag de grote winnaar geworden van de Music Industry Awards (MIA’s). De Kortrijkse band haalde drie awards binnen, één meer dan de Antwerpse rapper Tourist LeMC. Ook Stromae en Oscar and the Wolf gingen met twee prijzen naar huis. Will Tura kreeg een prijs voor zijn hele carrière.

De MIA’s werden donderdagavond verdeeld tijdens een door Tom Lenaerts gepresenteerde liveshow in de AED Studio’s in Lint, die ook op Eén te zien was. Tussen de uitreikingen door kon het publiek genieten van optredens van genomineerde artiesten als Stan Van Samang, Black Box Revelation, Tourist LeMC en Balthazar. Levende legende Will Tura kreeg een Lifetime Achievement Award uit de handen van zijn goede vriend en generatiegenoot Eddy Merckx en mocht met bevriende artiesten een versie van zijn klassieker ‘Het Kan Niet Zijn’ brengen.

Voor de MIA’s kon de voorbije maand gestemd worden, enkel de winnaar van Hit van het Jaar werd donderdagavond zelf nog bepaald door het publiek. Die eer ging uiteindelijk naar ‘Een Ster’ van Stan Van Samang. “Dus zo ziet een MIA er van dichtbij uit!”, lachte Van Samang, die in drie categorieën genomineerd was maar pas helemaal aan het eind van de show zijn eerste (en dus enige) award in ontvangst kon nemen.

Stromae en Selah Sue wonnen de prijs voor respectievelijk Solo Man en Solo Vrouw. Stromae won eerder op de avond ook al de MIA-sectorprijs voor de beste videoclip. Selah Sue dankte bij de prijsoverhandiging haar fans voor “alle steun en liefde”, Stromae kon jammer genoeg niet aanwezig zijn en hield het bij een dankwoord in een videofragment.

Dit zijn alle winnaars:

Hit van het jaar: Stan Van Samang - Een Ster

Alternative: Balthazar

Dance: Lost Frequencies

Doorbraak: Tourist LeMC

Groep: Balthazar

Nederlandstalig: Tourist LeMC

Pop: Oscar and the Wolf

Solo man: Stromae

Solo vrouw: Selah Sue

Vlaams populair: Christoff

Album: Balthazar - Thin Walls

Artwork: STUFF. - STUFF.

Auteur/componist: Trixie Whitley

Live Act: STUFF

Muzikant: Lander Gyselinck

Videoclip: Stromae - Quand c’est

Lifetime Achievement Award: Will Tura

MEEST RECENT