Nederlandse groothandel Sligro gaat filiaal openen in Antwerpen

Foto: GVA

Nederlandse groothandel Sligro gaat filiaal openen in Antwerpen

Print
Antwerpen -

De Nederlandse voedingsgroep Sligro, actief in de toelevering aan horecabedrijven, opent begin 2017 een eerste filiaal in Antwerpen. Dat heeft de beursgenoteerde groep bekendgemaakt naar aanleiding van de publicatie van de jaarcijfers.

Sligro is actief in de toelevering van horecabedrijven via zelfbedieningsgroothandels én via bezorging vanuit distributiecentra. In Nederland heeft de groep 49 zelfbedieninggroothandels en acht distributiecentra.

Grensstreek

Sligro heeft vandaag al heel wat Belgische klanten, vertelt woordvoerder Wilco Jansen. Veel Belgische horecazaken, vooral uit de grensstreek, doen aankopen in de groothandels in Nederland. Bovendien bezorgt Sligro klanten in heel België vanuit de distributiecentra.

“Onze volgende stap is een eerste vestiging in België”, aldus Jansen. Die komt in Antwerpen, begin 2017. Sligro kijkt bovendien ook naar andere Belgische steden. De eerste vestiging wordt een combinatie van zelfbediening en distributie.

In juni maakte Sligro al bekend actief te willen zijn in ons land en op termijn tot de drie grootste toeleveranciers aan de Belgische horeca te gaan behoren. Het trekt daarvoor de komende jaren zo’n dertig miljoen euro uit.

Emté

Sligro is in Nederland ook actief met een supermarkt: Emté. Daarvoor zijn geen plannen om in België actief te worden.