Herentals krijgt lang verhoopt postrevalidatiecentrum

Foto: Joren De Weerdt

Herentals krijgt lang verhoopt postrevalidatiecentrum

Print
Herentals -

De kogel is door de kerk: minister van Volksgezondheid Jo Van Deurzen (CD&V) geeft het AZ Herentals de toelating zijn zesde verdieping te gebruiken voor de uitbouw van een hoogtechnologisch postrevalidatiecentrum, onder de vlag van To Walk Again (TWA) van ex-triatleet Marc Herremans. “Eind 2016 hopen we operatief te zijn”, zo klinkt het in het AZ.

Om de start van zo’n hoogtechnologisch postrevalidatiecentrum mogelijk te maken, wil men in Herentals gebruik maken van zowel Europese subsidies als investeerders of private steun. Zo wordt vanaf nu actief gezocht naar bedrijven of serviceclubs die het initiatief financieel steunen. Ofwel door een staprobot te adopteren, ofwel door een bewegingspartner van To Walk Again te worden.

Zo’n robot kost nu nog 100.000 euro, maar de prijzen dalen. Per staprobot die in het postrevalidatiecentrum in actie is, kunnen vijftien verlamden tweemaal per week een stapsessie doen. Op dit moment staan er al negentig mensen op de wachtlijst.

Door beslissing van Jo Van Deurzen engageert Herentals zich om een roltoelvriendelijke stad te worden. Ook de handelaars kunnen hierbij een duit in het zakje doen door hun panden makkelijker toegankelijk te maken. Navraag leert dat in Herentals slechts 10 procent van de handelspanden een drempel hebben die lager is dan 3 centimeter.

Met dit project krijgt de Kempen de kans om zich te profileren als hét centrum van medische zorgverlening.

To Walk Again krijgt een stek in de uit te bouwen postrevalidatieafdeling AZ Herentals.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio