“Er is blijkbaar veel geheugenverlies in het korps van Zwijndrecht”

Foto: BELGA

“Er is blijkbaar veel geheugenverlies in het korps van Zwijndrecht”

Print
Zwijndrecht -

Een rechercheur van de lokale politie van Zwijndrecht die informatie kreeg dat Brenda Rollier vermoord werd maar er geen geloof aan hechtte, bleek later de stiefvader van de toen 13-jarige mededader. Dat bleek uit het onderzoek, maar het Comité P. stelde dat er geen concrete elementen zijn dat hij wist dat zijn stiefzoon betrokken was.

Het onderzoek werd opnieuw geopend nadat de moeder van De Laet bij de lokale politie van Zwijndrecht verklaarde dat Brigitte Van Raemdonck aan haar bekende dat ze Rollier vermoord had. Dat gebeurde in november 2011, maar in januari 2011 had de moeder ook al aangifte gedaan. Er werd toen niets met de informatie gedaan. De rechercheur van de lokale politie die het verhaal van de moeder optekende, bleek de stiefvader van de 13-jarige mededader.

Er kwam een onderzoek van het Comité P., maar het dossier werd geseponeerd. “Uit onze onderzoeken blijkt niet dat hij wist dat zijn zoon betrokken was. Er zijn geen concrete elementen dat er toen sprake was van de betrokkenheid van minderjarigen bij de feiten”, getuigde een enquêteur van het Comité dinsdagavond voor het Gentse hof van assisen. De politieman sloot zijn werkfiche af met de mededeling: “Wij sluiten het dossiertje af wegens ongeloofwaardigheid van de betrokken aangevers en geen tijd om verder aandacht aan de onzin te besteden.”

Geen zelfmoord

Advocaat Jef Vermassen, die de familie van het slachtoffer vertegenwoordigt, had daar veel vragen bij. “Is dat aan een politieman om dat te noteren, als de familie dat komt melden? Er waren zoveel aangiften dat het geen zelfmoord was, maar er werd niets mee gedaan. Is dat normaal? Er is blijkbaar veel geheugenverlies in het korps.”

Het Comité P. stelde vast dat de moeder van De Laet in 2010 al aan een wijkinspecteur van Zwijndrecht verklaarde dat het een moord was. “De wijkinspecteur ging langs bij de lokale recherche en deelde de inhoud mee. We hebben alle leden van de lokale recherche verhoord. Niemand kan zich de mededeling van de inspecteur herinneren en er is geen enkele mededeling in de databank van de politiezone”, stelden de leden van het Comité P.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio