BOIC selecteert negen atleten voor Jeugd Olympische Winterspelen

Print

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité heeft dinsdag een selectie van negen jonge atleten bekendgemaakt voor de tweede editie van de Jeugd Olympische Winterspelen. Die vindt van 12 tot 21 februari in het Noorse Lillehammer plaats.

De Belgische kleuren worden er verdedigd door skiërs Sam Maes

en Kim Vanreusel, biatleet Tim De Ridder, langlaufer Thibaut De Marre, freestyleskiër Xander Vercammen, shorttracker Stijn Desmet, snowboarders Stef Vandeweyer en Manon Suffys en ijshockeyster Chinouk Van Calster. Die laatste neemt aan de individuele vaardigheidswedstrijd deel. De atleten worden begeleid door zeven coaches en één kinesitherapeut. Dinsdag 9 februari stapt het Belgische team het vliegtuig op in Zaventem.

“De Jeugd Olympische Spelen betekenen voor jonge atleten een sportief hoogtepunt, maar zijn ook een kennismaking met de olympische waarden en een kans om waardevolle ervaring op te doen”, zegt delegatieleider Gert Van Looy. “Ik kijk ernaar uit om deze negen jonge atleten te begeleiden en ben ervan overtuigd dat ze allemaal het beste van zichzelf zullen geven en we er een leerrijke ervaring van zullen maken.”

In 2012 namen zes Belgen deel aan de eerste editie van de Jeugd Olympische Winterspelen in het Oostenrijkse Innsbruck. Skiër Dries Van den Broucke veroverde er zilver in de slalom.

MEEST RECENT