© fvv - archief

Zigeunerfamilie vergaart 258.000 euro met illegale handel oud ijzer

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een illegaal vermogen van ruim 258.000 euro verbeurd verklaard.

Een Antwerpse zigeunerfamilie had het geld verzameld met het ophalen van oud ijzer. De zes beklaagden hadden dat zonder vergunning gedaan en kregen daarvoor celstraffen van één tot drie maanden en 600 euro boete.

Vahid F. werd op 27 februari 2014 door een GAS-ambtenaar van de stad Antwerpen betrapt toen hij oud ijzer in zijn Fiat Ducato aan het laden was. Hij vertelde de ambtenaar dat hij dat al zeven jaar deed, maar kon geen attest van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) voorleggen.

Uit verder onderzoek bleek dat nog andere familieleden van Vahid F. geregeld oude metalen ophaalden en afleverden bij afvalverwerkingsfirma’s. Geen van hen had daarvoor een vergunning.

Verstek

De handel had de familie geen windeieren gelegd: tussen december 2011 en februari 2014 vergaarde ze een illegaal vermogen van ruim 258.000 euro. Vahid F. beweerde dat hij slechts 1.000 euro per maand had verdiend.

Hij en zijn vijf familieleden lieten verstek gaan op het proces. De rechtbank verklaarde hun illegaal vermogen verbeurd, alsook de Fiat Ducato van Vahid F.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio