“Ik sta er zelf ook van te kijken”

Berre Stock van Deinze wacht in de neerdwarrelende sneeuw Youssef Boulaouali op. Foto: Marc Van Hecke

Voetbal2de klassesk heist - Youssef Boulaouali blijft hoog niveau halen en scoorde al zijn tiende treffer

“Ik sta er zelf ook van te kijken”

Print

Youssef Boulaouali raast maar verder door de competitie. In Deinze scoorde de aanvaller alweer twee keer en dat brengt zijn totaal op tien. Jammer dat het zijn ploeg geen eerste uitzege opleverde. Maar de 23-jarige spits haalt een hoog niveau: “Ik sta er zelf van te kijken.”

Wat een gekke wedstrijd?

Youssef Boulaouali: “Het was in de eerste plaats een erg leuke match voor de toeschouwers. Als je acht doelpunten ziet en de partij eindigt op 4-4 dan kan je daar eigenlijk alleen maar heel blij mee zijn. Maar dat is het niet helemaal als je er als speler tussen loopt. We stonden op een minuut van een eerste uitzege. Net als in het begin van het seizoen in Virton lag de winst voor het grijpen en toch kwam die er niet. Dat geeft een zure smaak aan dit behaalde punt, want als we hadden gewonnen, dan was dat niet onverdiend geweest.”

Jullie toonden mentale sterkte?

“De cijfers spreken voor zich. We haalden drie keer een achterstand op, dat zegt toch genoeg. Een 3-4 zege zou heel mooi geweest zijn. We misten in de slotfase nog een kans op 3-5. We hebben laten zien dat we beter kunnen voetballen dan onze voorlaatste plaats doet vermoeden.”

Zaterdag volgt de strijd om de laatste plaats te vermijden tegen Koksijde?

“Zo kan je het noemen. Ik hoop dat we eerst en vooral niet verliezen. Een zege zou mooi zijn, maar het zou heel zuur zijn mocht Koksijde bij ons zijn eerste zege komen vieren. Dat moeten we voorkomen. We moeten voortbouwen op onze prestaties van de voorbije weken. Tegen Roeselare, Virton en Deinze scoorden we tien keer en haalden we vier punten. Een zege tegen Koksijde brengt ons zelfs dichter bij de ploegen boven ons. Want daarna beginnen we opnieuw aan reeks zware matchen: Antwerp, Cercle Brugge en Eupen.”

Dit persoonlijk succes had je niet verwacht?

“Nee, ik sta er zelf van te kijken. Ik heb mijn ploegmaats nodig om de ballen aan te reiken, maar ik speel nu al enkele matchen diep in de aanval en dat werkt. Vorig jaar bij derdeklasser Cappellen en nu in mijn eerste jaar tweede zo’n rendement halen. Ik ben tevreden.”

MEEST RECENT