voetbal 4de klasse c - Yens PeetersZwarte Leeuw

“Misschien een kantelmoment”

Print

Na drie wedstrijden zonder zege heeft Zwarte Leeuw bij Lyra nog eens de drie punten kunnen pakken: 1-3. “Het was niet onze beste wedstrijd, maar de manier waarop was niet zo belangrijk”, vond Yens Peeters. “We wisten vooraf dat het niet makkelijk ging zijn. Lyra stond wel op de laatste plaats, maar zulke wedstrijden zijn altijd gevaarlijk. Ook de weersomstandigheden waren niet ideaal. Het was een gesloten match met weinig kansen. Alles zat goed dicht.”

Peeters scoorde op een ideaal moment zijn achtste competitietreffer, want Balbi had net de 0-1 van Daas uitgewist. “Dat was inderdaad een belangrijk doelpunt, want anders had Lyra misschien meer vertrouwen gekregen. Nu konden we een beetje op de counter spelen en zo hebben we nog de 1-3 kunnen scoren. Ook voor mezelf deed het deugd om eindelijk nog eens te scoren, want ik was een paar weken wat minder in vorm. Hopelijk ben ik nu weer vertrokken.”

Zwarte Leeuw springt weer over Pelt naar de tweede plaats en heeft al vijf punten meer dan de vierde. “Dit zou misschien wel eens een kantelmoment kunnen zijn. Als we niet hadden gewonnen, dan hadden we de rol bovenin moeten lossen. Er is een klein kloofje ontstaan, maar het is nog veel te vroeg om uitspraken te doen.”

MEEST RECENT