“Het was heel stil in de kleedkamer”

Wijgmaaldoelman Glenn De Jonge bokst de bal weg, net voor de aanstormende Wannes Ooms. Foto: TOM GOYVAERTS

voetbal4de klasse cnijlen - Wannes Ooms had thuisnederlaag niet verwacht

“Het was heel stil in de kleedkamer”

Print

Nijlen geraakt na de winterstop niet in het juiste ritme. Na de nederlaag op Leopoldsburg kon het nu ook thuis de nederlaag niet ontlopen tegen Wijgmaal. Ondanks zijn sterke thuisreputatie ging het met 1-2 onderuit en zet het 2016 in met een nul op zes. Aanvaller Wannes Ooms vond vooral de tweede helft tegen Wijgmaal niet goed.

“Onze eerste helft was best nog oké”, aldus Ooms. “We hadden het meeste balbezit en konden ook wat halve kansjes afdwingen en een paar grotere waaronder een voor mij. Jammer genoeg schoot ik over. En je weet dat als je de kansen niet afmaakt je het deksel vaak op de neus krijgt. En zo geschiedde na rust. Wijgmaal kwam met een lucky goal op voorsprong en wij waren te tam om echt iets terug te doen. We kregen dan nog een strafschop, toen ik na een lichte duw neerging. Maar zelfs na die 1-1 liep het niet echt beter. Wijgmaal is ook geen slechte ploeg en net voor tijd scoorden ze met een mooie vrije trap de 1-2.”

De ontgoocheling was groot bij Nijlen. “Het was heel stil in de kleedkamer na de match. We hadden niet verwacht te verliezen. We hebben een thuisreputatie en wilden dan ook de drie punten thuishouden. Aangezien Lille won tegen Pelt, komen ze terug tot op vijf punten. Dat is nog een mooie marge, maar het wordt tijd om op verplaatsing nog eens iets te rapen. Daar haalden we nog maar een puntje. Met de verplaatsing naar Pelt staat er geen makkelijke klus voor de deur. Ik heb ook gehoord dat ze net hun trainer ontslagen hebben, die spelers zullen dus supergemotiveerd zijn om zich te bewijzen. Ze hadden voor ons beter nog een week gewacht met die trainer te ontslagen (lacht). Maar we moeten gewoon blijven gaan om die punten te pakken. We hebben de terugronde niet goed ingezet, maar we hebben alles nog in eigen handen.”

MEEST RECENT