“Dit had ik niet zien aankomen”

Cédric Fauré. “Ik aanvaard de keuze van de coach.” Foto: Photo News

Voetbal2de klasseANTWERP - Topaanwinst Cédric Fauré (36) moet vrede nemen met invalbeurt bij debuut op Bosuil

“Dit had ik niet zien aankomen”

Print

Voor Antwerp werd het een perfect weekend. De Great Old zette zwarte beest ASV Geel met 2-1 opzij, wipte zo over Tubeke en is de nieuwe fiere leider in tweede. Bovendien lieten de concurrenten punten liggen. Topaankoop Cédric Fauré had iets minder reden tot lachen, de nieuwe spits startte bij zijn debuut op de Bosuil op de bank.

De man die de nieuwe chouchou van de Great Old moet worden, zag vanop de bank wel dat Antwerp verdiend het laken naar zich toetrok. “We zijn slecht begonnen, maar zijn nooit ongerust geworden. In de eerste wedstrijd na Nieuwjaar heb je soms even de tijd nodig om onder stoom te komen. Die 0-1 van Geel was trouwens hun enige echte kans in de wedstrijd, dat zegt genoeg. Met dat uitzinnige publiek op de Bosuil kan je ook niet anders dan reageren. Fantastisch, toch. Zelfs in die koude stond de aanhang er massaal. Hopelijk is dat ook de komende weken en maanden het geval. Dit blijft een mooie zege, hoewel het wellicht niet de mooiste is. Zolang je de eerste match na de winterstop maar wint. Je moet toch weer in je ritme komen, zelfs na een doorgedreven stage zoals wij die in Spanje hebben gehad. Een maand zonder competitie voel je altijd, of je nu zwaar traint tussendoor of niet. Als je dan ook nog eens goed voetbal kan brengen, is dat mooi meegenomen. Bovendien speelde het vettige veld ook niet meteen in ons voordeel.”

Door de uitgestelde match van Tubeke vrijdagavond is Antwerp opnieuw naar de kop van het klassement gesprongen. “Het is nu zaak om dat tot het einde van de rit vol te houden. De club heeft enorm veel inspanningen gedaan om de kern ook tijdens de winterstop te versterken. De spelers die er zijn bijgekomen, hebben zich meteen goed weten te integreren. Er is enorm veel rust, dus dat vergemakkelijkt echt alles.”

Alles peis en vree dus, al denken we dat de Fransman toch eens serieus moet gevloekt hebben toen hij zaterdag de basisploeg te zien kreeg.

“Ik had het niet echt verwacht, nee. Maar de coach beslist, en wellicht dacht hij dat Mathieu (Cornet, red.) wat frisser zat dan ik. Wat ook maar normaal is, ik ben toch wat ouder dan hem (Fauré is 36, Cornet 25, red.). Ik heb nog ritme nodig en ben ook later op stage aangekomen. Het is aan mij om hard te blijven werken en zo mijn plaats af te dwingen. Ik ben gekomen om te spelen, dat spreekt voor zich, maar ik respecteer de keuze van de coach.”

Met al zijn ervaring moet Fauré niet alleen op het veld van toegevoegde waarde zijn, hij moet ook naast het veld een mentor zijn voor de jongere gasten in de kern. “Nu zeg ik nog niet te veel. Ik ben hier nog maar net. Ik kijk de kat uit de boom en probeer iedereen wat te leren kennen. Hoe reageren ze in bepaalde situaties? Hoe zijn mijn medespelers in het dagelijks leven? Als ik iedereen wat beter ken en meer aanvaard zal zijn, zal ik wel op tijd en stond wel mijn woordje verkondigen, bijvoorbeeld om te temporiseren of om rust te brengen. Ook op het veld zal ik aanwijzigingen geven als dat nodig is. Hopelijk kan ik met al mijn ervaring de groep nog iets bijbrengen”, besluit de doorgewinterde prof.

MEEST RECENT