© Swansea City

Swansea City stelt Italiaanse coach aan

Swansea City heeft de Italiaan Francesco Guidolin als hoofdcoach aangesteld. Dat deelde de Welshe club, die in de Engelse Premier League aantreedt, maandag mee. De 60-jarige Guidolin zal nauw samenwerken met interim-coach Alan Curtis, maar krijgt wel de eindverantwoordelijkheid.

Curtis, een clubicoon, nam het begin december over van Garry Monk. Nog geen twee weken geleden kreeg hij het vertrouwen van de club en werd hij tot het einde van het seizoen als hoofdtrainer aangesteld. “Curtis wist dat we nog iemand anders zouden aanstellen, mochten we de juiste persoon vinden, en had daar geen enkel probleem mee”, verklaarde voorzitter Huw Jenkins. “Met Francesco denken we die juiste persoon gevonden te hebben.”

Voor Guidolin wordt het pas het tweede buitenlandse avontuur. In het seizoen 2005-2006 trainde hij Monaco. In Italië stond hij onder meer bij Treviso, Empoli, Ravenna, Atalanta, Vicenza, Udinese, Bologna, Palermo, Genoa en Parma aan het roer.

Met 19 punten uit 21 wedstrijden is Swansea op twee na laatste in de Premier League en dreigt de degradatie. Het staat op twee punten van een veilige plek. Maandagavond treedt de club op de 22e speeldag nog tegen Watford aan.