© Photo News

KBVB en Brussels Airlines verlengen samenwerking

De Koninklijke Belgische Voetbalbond en Brussels Airlines verlengen hun samenwerking met vier jaar en blijven mekaar trouw tot in 2020. Dat hebben beide partijen maandagnamiddag bevestigd op een persconferentie in het B.house in Diegem. Door het nieuwe samenwerkingsakkoord blijft de Belgische vliegtuigmaatschappij zeker tot in 2020 de officiële vliegpartner van de Rode Duivels.

Alles over de Rode Duivels en het EK op Sportwereld.be

Beide partijen waren eind februari 2014 een overeenkomst tot en met het EK van 2016 aangegaan, nu werd besloten om die samenwerking te verlengen. De Rode Duivels zullen zo niet enkel beroep doen op Brussels Airlines voor EURO 2016, maar ook voor hun trainingskamp in Zwitserland (22-28 mei), alle kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 in Rusland en EURO 2020. De Duivels die in het buitenland actief zijn blijven voor hun stages ook met Brussels Airlines naar België reizen en ook de Red Flames, de nationale jeugdploegen, de scoutingverantwoordelijken en internationale scheidsrechters zullen hun verplaatsingen naar het buitenland met de Belgische maatschappij maken.

Voor het komende EK in Frankrijk stelt Brussels Airlines net zoals tijdens het WK in Brazilië (de Airbus A330, vlucht SN2014) een speciaal en Duivels vliegtuig ter beschikking voor de nationale ploeg voor alle verplaatsingen in Frankrijk. Het waren enkele spelers zelf die het design mee bedachten, het vliegtuig zelf wordt eind maart officieel voorgesteld, de maatschappij is zelf in ieder geval ‘bijzonder trots op het project’.

Vorige maand raakte ook al bekend dat Brussels Airlines ‘TousenFrance’ experience pakketten én vluchten voor supporters aan de man kan brengen. Zo kunnen fans naar Frankrijk afreizen om er in het stadion of de fanzone te supporteren voor Eden Hazard en co. Er wordt naar zes EK-speelsteden gevlogen, in totaal biedt de maatschappij 86.853 stoelen te koop aan tussen 10 juni en 10 juli en voert het 656 vluchten uit naar Marseille, Nice, Toulouse, Parijs, Lyon en Bordeaux.