© Photo News

Standard krijgt ongelijk in procedure tegen schorsing Dossevi

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft geen fouten gemaakt in het dossier tegen Standard-middenvelder Matthieu Dossevi. Dat verdict maakte de Evocatiecommissie, die het dossier op 13 januari behandelde, maandag bekend. De Fransman van de Rouches zat zijn speeldag schorsing al uit.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Tijdens de competitiewedstrijd Oostende-Standard (4-1) van 20 december kreeg Dossevi iets na het uur de rode kaart voor een late tackle op KVO-middenvelder Siani. In eerste aanleg werd Dossevi vrijgesproken. De Geschillencommissie vond de uitsluiting immers voldoende, maar na een beroepsprocedure gestart door het Bondsparket kreeg de Fransman van de Rouches alsnog één speeldag schorsing en 400 euro boete opgelegd door de Geschillencommissie Hoger Beroep. Standard Luik betwistte dat vonnis en maakte gewag van procedurefouten, waardoor club en speler woensdag 13 januari voor de Evocatiecommissie moesten verschijnen. De Luikenaars voerden ter zitting drie vermeende dwalingen ten opzichte van het bondsreglement aan. Volgens de eersteklasser vond de zittingsdatum van de Beroepskamer - de datum werd verplaatst van 25 december (feestdag), naar 29 december en uiteindelijk na een onderlinge overeenkomst naar 5 januari - onreglementair, waardoor Dossevi niet aanwezig kon zijn en zijn rechten geschonden zouden zijn. Ten slotte hekelde Standard “het gebrek aan motivatie voor de schorsing”. De Evocatiecommissie gaf Standard ongelijk over de hele lijn.

Voor de 27-jarige Dossevi verandert er in elk geval weinig, want hij zat zijn schorsing afgelopen weekend (speeldag 22) al uit. Een evocatieprocedure binnen de voetbalbond werkt immers niet opschortend.

MEER OVER Standard de Liège

MEER OVER VOETBAL