© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Inzamelactie The Empty Shop brengt 25.121 euro op

De inzamelactie van The Empty Shop is al even voorbij. Maandag maakte de organisatie bekend dat het initiatief maar liefst 25.121 euro opbracht. Dat bedrag gaat integraal naar de dak- en thuislozenwerking van Kamiano.

Ellen Bogaert

Kleding geven aan een lege winkel. Het lijkt een beetje bizar, maar deze bijzondere inzamelactie bracht afgelopen maand heel wat mensen op de been. Gedurende 10 dagen in december konden gulle gevers hun kleding en accessoires schenken aan een lege winkel die tijdelijk werd ingericht in Pulcinella op het Bogaardeplein. Iedere dag werd de winkel leeggehaald om plaats te maken voor nieuwe stuks.

"We klokken af op zo'n 800 schenkers", aldus Fenna Bouve, woordvoerster van De Kringwinkel Antwerpen. "We zagen modeliefhebbers verwoed hun kasten leeghalen en soms zelfs met pijn in het hart hun kleding weggeven. Daarnaast kregen we hele mooie schenkingen van designers en winkelzaken uit de buurt. In totaal werd er meer dan 3000 kilo aan kleding ingezameld."

Na de actie vond er gedurende 5 dagen een verkoop plaats. Daar kwamen zo'n 528 klanten op af die goed waren voor de aankoop van 1031 stuks en een opbrengst van meer dan 25.000 euro. "Het was vooral hartverwarmend om te zien hoe gul de mensen waren. We willen het initiatief zeker herhalen en nog breder bekendmaken."

Meer info: www.facebook.com/emptyshopantwerpen

Lees dinsdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Stad

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio