Winkels aan Rode Kruisplein verhuizen naar lus R6

Print

De winkels van het Rode Kruisplein moeten naar de lus verhuizen. Foto: Patrick Hattori

Mechelen - Vastgoedinvesteerder Mitiska hoopt volgend jaar te starten met de ontwikkeling van de lus aan de R6 in Mechelen-Noord. Onder meer de winkels aan het Keerdok moeten daar een nieuwe plek krijgen.

Voor het eerst sinds lang breidt het bedrijventerrein Mechelen-Noord uit. Er zijn plannen voor in totaal 17 hectare. De ontwikkeling van de eerste zeven hectare in de lus van de R6 start wellicht volgend jaar. Waar ooit plannen waren voor het nieuwe stadion van KV Mechelen komt er extra ruimte voor bedrijven en winkels, het zogenaamde Mechelen-Noord 4.

“Het terrein aan de lus gaan we ontsluiten via een parallelweg die uitgeeft op de N16. Momenteel loopt een procedure om daar ook kleinhandel mogelijk te maken”, zegt Jan Du Bois van vastgoedinvesteerder Mitiska.

Die bestemmingswijziging moet ervoor zorgen dat de winkels op het Rode Kruisplein en de Guido Gezellelaan kunnen verhuizen naar de lus. Dat gebied aan het Keerdok vlakbij de binnenstad wil Mechelen ontwikkelen als nieuwe woonwijk met zo’n 800 woningen.

“De ontwikkeling van de lus aan het Battelcomplex is cruciaal in dat dossier”, stelt schepen van Ruimtelijke Ordening Greet Geypen (Open Vld). In een latere fase breidt Mechelen-Noord uit met nog eens een tiental hectare in de omgeving van de Oude Antwerpsebaan. 

Lees dinsdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Lees ook: Bomen aan Battelcomplex wijken voor verkeersveiligheid

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio