© Dirk Vertommen

© Twitter

© Twitter

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het Nieuwsblad steunt nieuw regelmatigheidscriterium: “Mooiste project in de koers”

De Napoleon Games Cycling Cup, een nieuw regelmatigheidscriterium van 10 wielerwedstrijden, is maandag officieel voorgesteld in het gebouw van Medialaan in Vilvoorde. De koersen worden live uitgezonden door VTM en RTBF, uw eigen krant Het Nieuwsblad is partner.

Wielrennen op Sportwereld.be

De Napoleon Games Cycling Cup gaat op 2 maart van start met de GP Samyn. Daarna volgen de koersen Handzame Classic (18/03), Heistse Pijl (4/06), Halle-Ingooigem (22/06), Dwars door het Hageland (5/08), GP Jef ‘Poeske’ Scherens (21/08), Koolskamp (16/09), Eurométropole (2/10), Binche-Chimay-Binche (4/10). Het regelmatigheidscriterium wordt op 11 oktober afgesloten met de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Pro Cycling Events, het organisatiebureau van ex-wielrenner Nick Nuyens en Jeroen Lerouge, is de drijvende kracht achter het nieuwe project.

Uw eigen krant Het Nieuwsblad is samen met La Dernière Heure mediapartner. Zo zal u na elke koers onder meer een samenvatting van de koers op onze site kunnen bekijken. “We scharen ons met vol enthousiasme achter dit project”, aldus Dries Vereecke, brand manager van Het Nieuwsblad. “Omdat het een innovatief concept is in het Belgische wielrennen en omdat het enkele wedstrijden met een sterke traditie bundelt en ook nieuwe wedstrijden zoals Dwars door het Hageland om zich een plaats te veroveren in de internationale wielerkalender.”

Nick Nuyens: "Jonge renners kansen geven"

"We hebben hard gewerkt, ik ben trots dat we dit project officieel kunnen voorstellen", aldus Nick Nuyens. "We willen in de eerste plaats jongeren kansen geven. De toppers van morgen kunnen het opnemen tegen de toppers van vandaag. Een klassement over een heel jaar laat hen toe zich te ontwikkelen: strategisch inzicht, doorzettingsvermogen, leiderscapaciteiten, enzovoort."

"Dankzij dit project gaan niet alleen de WorldTour-teams, maar ook de (pro)continentale ploegen met de aandacht lopen", vervolgt de voormalige winnaar van de Ronde van Vlaanderen. "Naast een algemeen klassement is er een jongeren- en een ploegenklassement. Op strategische plaatsen voorzien we in de wedstrijden tussensprinten, opdat er agressief gekoerst zou worden."

"De 10 geselecteerde koersen hebben stuk voor stuk een mooi parcours en een indrukwekkende erelijst", zegt Jeroen Lerouge van Pro Cycling Events. "Alleen kregen ze wat minder aandacht in de media. Nu de wedstrijden live op tv komen, komt daar verandering in. De organisatoren van de wedstrijden zijn tevreden. De waarde van hun koers stijgt, ook omdat ze voortaan onderdeel zijn van een regelmatigheidscriterium."

Tom Boonen: "Heel mooi initiatief"

Tom Boonen is in ieder geval gewonnen voor de Napoleon Games Cycling Cup. "Dit is een heel mooi initiatief. Jonge renners zullen zich kunnen meten met ons. Er zitten enkele heel mooie wedstrijden bij, zoals de Heistse Pijl, die ik twee keer won", aldus de renner van Etixx-Quick.Step in een videoboodschap.

Wout van Aert denkt dat de crossers zich dankzij het nieuwe project meer zullen kunnen tonen op de weg. "Er zal meer aandacht zijn voor de wedstrijden die wij kunnen betwisten", verklaart de Belgische kampioen. "Dat gaat ons alleen maar meer motiveren om van ons te laten spreken."

"Niet het grootste project in de koers, maar wel het mooiste"

“We hebben voor drie jaar een overeenkomst gesloten”, stelt Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur bij VTM Nieuws. "Het is nog moeilijk te zeggen op welke kijkcijfers we mikken. Vlaanderen is een koersland, er wordt veel naar het wielrennen gekeken. In eerste instantie zal ik met 200.000 à 300.000 kijkers tevreden zijn. Daarna kan dat nog toenemen. De live uitzendingen vinden in de namiddag plaats. Ik hoop dat er veel adverteerders op afkomen. De Belgian Cycling Cup geeft jonge renners de kans zich te meten met de ouderen. Dit is misschien niet het grootste project in de koers, maar wel het mooiste.”

“In economisch barre tijden is het belangrijk de minder gekende koersen een steuntje in de rug te geven”, zegt Daniel Parmentier van de RTBF. “Verder is het lovenswaardig dat de jonge renners zich op deze manier ook kunnen tonen. In dit project bundelen verschillende spelers de krachten om iets te realiseren wat op eigen houtje niet mogelijk is.”