© AFP

Drie leden van The Way of Life blijven in de cel

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft maandag de aanhouding bevestigd van drie leden van de salafistisch en jihadistische beweging The Way of Life. Dat zegt het federale parket.

The Way of Life stak de kop op nadat Sharia4Belgium ontbonden werd. Eén van de spilfiguren is Anouar C., die in oktober werd opgepakt omdat hij naar Syrië probeerde te reizen. Zijn broer Hicham - die vorig jaar bij verstek veroordeeld werd tot 15 jaar cel als leidende figuur binnen Sharia4Belgium - woont al een tijd in de Syrische stad Raqqa, waar hij het tot hoofd van de religieuze politie van IS heeft geschopt.

Het hof van beroep had extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de verschijning van Anouar C. en zijn twee kompanen voor de kamer van inbeschuldigingstelling. Het gebouw was afgezet met nadarhekken en wie het gebouw wilde betreden, werd grondig gecontroleerd. Er deden zich geen incidenten voor en de aanhouding van het trio werd bevestigd.

The Way of Life kwam vorige week nog in het nieuws toen jihad-expert Montasser AlDe’emeh in verdenking werd gesteld voor valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken. Hij zou een vals getuigschrift van een deradicaliseringstraject hebben opgesteld voor Jawad O., een lid van The Way of Life.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio