© Photo News

Dirk Demeersman: “Gregory Wathelet is olympisch medaillekandidaat in Rio”

Conrad de Hus, de 11-jarige hengst waarmee Gregory Wathelet in Aken vice-Europees kampioen werd, is niet verkocht door de Franse eigenaar Xavier Marie en dat betekent dat Wathelet met Conrad naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro kan.

Vermits Conrad de Hus niet verkocht werd voor 15 januari, kan geen enkele andere ruiter nog met de Holsteiner hengst naar de Spelen van Rio de Janeiro. “Er bestaat altijd het risico dat een paard verkocht wordt, maar ik acht de kans nu heel klein”, reageerde een tevreden Chef d’équipe Jumping Dirk Demeerman.

Voor de bondscoach wordt Gregory Wathelet de eerste keuze voor Rio. “Hij reed met Conrad een bijzonder sterk 2015, met als hoogtepunten het individuele zilver op het Europees kampioenschap in Aken en collectief het goud met de Belgische ploeg in de finale van de Furusiyya Nations Cup in Barcelona. Bovendien staat Gregory op de eerste plaats in de B-poule van de olympische ranking, wat hem automatisch kwalificeert voor de Spelen van dit jaar. De federatie heeft het recht om een andere combinatie aan te duiden voor Rio, maar in het geval van Gregory is dat niet aan de orde. Gregory en Conrad zijn immers wereldtoppers. Ik ga hem dus als eerste voordragen, want woor mij is hij in Rio medaillekandidaat.”