© Liverpool FC

Simon Mignolet verlengt contract bij Liverpool: "Wil hier leider worden"

Doelman Simon Mignolet heeft zijn contract bij Liverpool verlengd. De Rode Duivel zette zijn handtekening onder een overeenkomst voor de volgende 5,5 seizoenen, en ligt nu tot medio 2021 onder contract bij de Engelse topclub. Mignolets huidige contract zou in 2018 aflopen.

jvh

"Ik ben zeer tevreden dat ik nog lang op Anfield mag verblijven. Ik ben blij dat ik mijn toekomst aan Liverpool mag verbinden", aldus Mignolet op de clubwebsite. "Ik weet dat een nieuw contract tekenen ook nieuwe verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Ik word ook ouder, en kom zo stilaan in de jaren waarin keepers op hun best moeten zijn. Ik wil nu meer verantwoordelijkheid op nemen, het ligt ook in mijn karakter om een leider te zijn, veel te spreken in de kleedkamer en mijn verdediging te helpen."

"Ik zal ook samen met de keeperstrainer en de staf hard blijven werken. Zij blijven achter me staan, en spreken opnieuw hun vertrouwen in me uit met dit nieuwe contract. Daar wil ik hen voor bedanken. Maar ik weet dat je dat niet met woorden kan doen, maar enkel met prestaties op het veld. En dat zal ik proberen te doen."

Mignolet is al aan zijn zesde seizoen in de Premier League bezig: na drie seizoenen bij Sunderland, maakte in de zomer van 2013 de overstap naar Liverpool. Hij stond inmiddels 122 maal onder de lat bij de Reds. Opvallend: hij miste in die hele periode dus slechts drie competitiewedstrijden. Hij liet in 2015 bovendien meer clean sheets noteren dan eender welke andere doelman in de Premier League.